Rozdiel medzi živicovými gombíkmi a plastovými gombíkmi

Sú živicové gombíky aplastové gombíkyto isté?Bežnou mylnou predstavou je, že živica je plastový materiál.V skutočnosti je plast druhom živice.

Hlavným rozdielom je, že existujú prírodné živice a syntetické živice.Prírodná živica označuje amorfný organický materiál získaný zo sekrétov zvierat a rastlín v prírode.Živica je priehľadná, svetložltá, viskózna a prchavá kvapalina.Počas spracovania živica stvrdne na priehľadný pevný materiál, ako je kolofónia, jantár, šelak atď. Syntetická živica označuje jednoduché organické zlúčeniny chemickou syntézou alebo niektoré prírodné produkty chemickou reakciou a živicové produkty, ako je fenolová živica, polyvinylchlorid živice.

Plast je na druhej strane syntetická chemikália.Jednoducho povedané, syntetické živice sú hlavným materiálom plastov.Plasty sa vyrábajú z petrochemických a prírodných materiálov.Plasty možno ďalej rozdeliť na niekoľko rôznych poddruhov, ako sú akryláty, polyestery, silikóny, polyuretány atď.Existujú aj plasty vyrobené z obnoviteľného rastlinného materiálu, známe ako bioplasty.

Rozdiel medzi živicovými gombíkmi a plastovými gombíkmi

Okrem surovín je ďalším kľúčovým rozdielom medziživicové gombíkya plastové gombíky je výrobný proces.

Z dôvodu odlišného výrobného procesu je povrchživicový gombíkvyzerá čistejšie a jasnejšie, zatiaľ čo produkt je hustejší a široko používaný.Plastové gombíky sú však rozmanitejšie a vhodné na galvanické pokovovanie, pretože majú výhody jednoduchšieho procesu tvarovania.


Čas odoslania: 13. mája 2022
WhatsApp online chat!